Haber

AK Parti belediye su havzasının yapılmasını savundu: Mevzuata uygun

AK Parti döneminde ormanlar ve su havzaları yapılaşmaya açılarak betonlaştı. Eyüpsultan Göktürk’te Kemer Country Göleti’nin akış tarafında ve Darıtartla Çayı havzasında bir inşaat firmasının “Doğada Lüks” sloganıyla inşa ettiği lüks konutlar buna bir örnek. Eyüpsultan Belediyesi, inşaatın imar planına, kurum görüşlerine ve imar mevzuatına uygun olduğunu beyan etti.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre; Eyüpsultan Belediyesi, İSKİ ve DSİ’nin görüşleri doğrultusunda arazinin jeolojik ve jeoteknik etüdünün Kasım 2016’da yapıldığını bildirdi. Belediyeden “Söz konusu inşaata; 23.11.2016 tarihinde onaylanan Göktürk Yerleşimi Bir Kısmı Uygulama İmar Planına göre, 6.11.2022 tarih ve 18966 sayılı imar durum belgesi ve 21.10.2020 tarih ve E20200425127 sayılı İSKİ görüşü, 01.07.2021 tarih ve numaralı yapı ruhsatları 119597409 yayınlandı. Söz konusu taşınmaz; İmar planı, kurum görüşleri ve imar mevzuatına uygun olarak ruhsatlandırılmış olup bu doğrultuda inşaat faaliyetlerine devam etmektedir.

‘TASVİYE RİSKİ ÇOK YÜKSEK’

Böyle bir yere ev yapmanın gerçek ve riskli olmadığını söyleyen TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Sekreter Yardımcısı Göktuğ Yeni, “Orada yapılan zemin etütlerine baktığınız zaman sıvılaşma riskinin çok net olduğunu görecekler. çok yüksek. Bu alanda yapılaşma şehircilik açısından kabul edilemez. İnşaat firması burada gerekli mühendislik önlemlerini aldık diyebilir. Riski kabul ettiğimiz anlamına gelir. Ormanı yok ederek bu alanı açmışlar ve daha fazla genişleme riskini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu konuyu planlama esasları bağlamında kabul edemeyiz. Sırf kira nedeniyle böyle riskli bir yere inşaat yapmak gerekiyordu” dedi.

‘Talan etmedikleri yer yok’

İnşaat ruhsatının Eyüpsultan Belediyesi’nden alındığını belirten CHP’li Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Filiz Gökçe, “Her türlü yasal izinleri var. Ancak su havzası içine inşa edilmiştir. Yağmalamadıkları yer kalmadı. Ormanlar da bu şekilde talan edildi. Deprem toplanma alanı da inşaata açıldı. Ben inşaat mühendisiyim. Normalde teknik şartları sağlıyorsanız suya da yapılır. Ancak sosyal açıdan yanlıştır. Bu şekilde su havzaları inşaata açılırsa o su kaynağı başka yere gidecektir. Su havzaları kesinlikle imara açılmamalı” dedi. (HABER MERKEZİ)

antakyaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu